Bonnier fastigheter

Bonnier Fastigheter fortsätter expandera med ytterligare förvärv på Södermalm

Bonnier Fastigheter förvärvar Ersta 27, en fastighet med 167 lägenheter, en bostadsarea om ca 7 000 kvm samt 850 kvm kommersiella lokaler fördelade över tre huskroppar. Fastigheten ligger intill Ersta 25 som förvärvades av Bonnier Fastigheter 2022. Ersta 27 är belägen på Erstaklippan och består av hyresbostäder med panoramautsikt över Stockholms inlopp och centrala Stockholm.

Förvärvet är en del av Bonnier Fastigheters strategiska expansion inom affärsområde Bostad och stärker bolagets engagemang i att utveckla attraktiva och hållbara boendemiljöer. Bonnier Fastigheters mål är att långsiktigt fortsätta skapa värde för hyresgäster genom att erbjuda fastigheter där samhällsansvar och hållbarhet är nyckelkomponenter.

- Ersta 27 erbjuder en unik kombination av lugna parkmiljöer och ett pulserande stadsliv i en attraktiv och spännande del av Södermalm som kommer utvecklas mycket de närmsta åren. Den eftertraktade platsen och dess närhet till utmärkta kommunikationer och en kommande tunnelbanestation gör detta till ett idealiskt läge för våra hyresgäster. Vi är stolta över att nu även kunna integrera Ersta 27 i vårt växande fastighetsbestånd. Förvärvet är ännu ett exempel på vår förmåga att kombinera kulturellt värdefulla miljöer med modern fastighetsförvaltning. Vi ser fram emot att möta hyresgäster i Ersta 27 och fortsätta bidra till en dynamisk och inkluderande stadsutveckling, säger Camilo Bossi, Affärsområdeschef Bonnier Fastigheter Bostad.

- Försäljningen är en viktig del i Ersta diakonis pågående expansion och vi är mycket nöjda med vårt samarbete med Bonnier Fastigheter. Bonnier är en ansvarsfull och långsiktig fastighetsägare och vi ser mycket positivt på att de nu även förvärvar fastigheten på Erstagatan 1A-C. Det skapar goda förutsättningar för ett välfungerande samarbete, säger Björn Övermark, fastighetschef på Ersta diakoni.

Tillträde har skett den 28 juni 2024.

För mer information:

Camilo Bossi, Affärsområdeschef Bonnier Fastigheter Bostad, Tel 070-525 40 52, Camilo.bossi@bonnierfastigheter.se

Tomas Hermansson, VD Bonnier Fastigheter, Tel 070-553 80 98, tomas.hermansson@bonnierfastigheter.se