Bonnier fastigheter

Värtahamnen

Beräknad inflytt 2023/2024

En ny stadsdel

En helt ny stadsdel ligger på ritbordet och snart sätter vi spaden i marken för att göra om Stockholms slitna hamnområde till stans framsida. Med ”Ett hållbart stadsrum och företagskvarter med internationell attraktionskraft” som vision utvecklar vi tillsammans med Stockholm Stad tidigare industrier, lager och magasin till kontor och butiker som kommer att utgöra en modern levande stad.

Värtahamnen

Kontor och handel

Bonnier Fastigheter har under våren 2016 påbörjat arbetet med utvecklingen av stadsdelen och bygger flera nya fastigheter som tillsammans utgör ca 71 000 kvadratmeter avsedda för kontor och handel i bästa skyltläge och med direkt anslutning till vattnet. Bland annat det spektaku­lära ”Pirhuset” med havsutsikt och kontinental strandpromenad direkt utanför entrén. Huset planeras bli ett nytt landmärke i Stockholm med fokus på arkitektonisk utformning och kommer att utgöra ansiktet utåt för den nya stadsdelen.

Värtahamnen

Människan i centrum

Förutom det exceptionellt vackra läget står hållbarhet i fokus. Bland annat genom en stor satsning på människan i centrum med väl tilltagna gångtrafikvägar och utbyggd lokaltrafik som underlag för hållbara transportsätt. Planarbetet är igång och första inflyttning beräknas till årsskiftet 2020/2021.

Värtahamnen

Stadsutveckling

Som en del av Norra Djurgårdsstaden ska Värtahamnen utvecklas till en stadsdel med blandade funktioner som kontor, bostäder, handel och service, samordnat med att befintlig färje- och kryssningsverksamhet bevaras. Området bedöms sammantaget kunna inrymma cirka 2 400 bostäder och cirka 10 000 nya arbetsplatser. Värtahamnen och Södra Värtan ska bli Stockholms nya entré från sjösidan. Här kommer många personer att bo och arbeta när området är färdigställt. Södra Värtan är en del av det hållbarhetsprofilerade stadsutvecklingsområdet Norra Djurgårdsstaden och kommer att byggas energieffektivt och grönt.

Kontakt

Vill du veta mer?

Välkommen att kontakta Bonnier Fastigheter för mer information om Värtahamnen och våra projekt.

Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt. Genom att du fortsätter att använda webbplatsen godkänner du att vi använder cookies. Läs mer