Bonnier fastigheter

​Sweden Green Building Council flyttar in i miljöcertifierade Sågen i Hornstull

2017-06-15

Bonnier Fastigheters Sågen 19 på Långholmsgatan i Hornstull har nyligen certifierats enligt Miljöbyggnad med betyget Silver. Nu har hyresavtal skrivits med Sweden Green Building Council, som är Sveriges ledande organisation för hållbart samhällsbyggande. Det rör sig om ett grönt hyresavtal, där en miljöcertifierad fastighet var helt avgörande för hyresgästen.

Två krav från hyresgästen var att fastigheten var miljöcertifierad och att fastighetsägaren var medlem i Sweden Green Building Council, vilket uppfylldes av Sågen och Bonnier Fastigheter. Ljusinsläpp från två håll var också ett önskemål som hyresgästen fann i Sågen. Inflyttning sker i september.

Bonnier Fastigheter har en högt ställd miljöambition. Det pågår ett aktivt arbete om minskad energiförbrukning och all el som köps in, till samtliga fastigheter i beståndet, är miljödeklarerad.

I och med detta hyresavtal är Sågen 19 fullt uthyrd.

Nyheter

Nyheter

Välkommen till Bonnier Fastigheters pressrum. Här publiceras aktuella pressmeddelanden och nyheter. För högupplöst material eller tidigare publicerade pressmeddelanden, vänligen besök Bonnier Fastigheter på MyNewsdesk.