Bonnier fastigheter

Bonnier Fastigheter säljer handelsplatsen Häggvik Entré

2017-08-17

Handelsplatsen Häggvik Entré är ett fastighetsprojekt som ägts och drivits av Bonnier Fastigheter. Sedan 6 juli står det klart att Alma Property Partners köper fastigheten Stämpeln 1 genom dotterbolaget Alma I Sverige AB.

Fastigheten Stämpeln 1 är en projektfastighet belägen precis vid infarten till Häggvik där en ny detaljplan vann laga kraft i november 2015. Den nya detaljplanen medger 30 000 kvm BTA handel.

Fastigheten har ägts av Bonnier Fastigheter sedan den uppfördes i slutet på 50-talet för systerbolaget Solna Offset som monterade tryckpressar där. De senaste åren har ett arbete med att utveckla fastigheten till en modern handelsfastighet bedrivits.

”Det känns bra att nu lämna över stafettpinnen till en så kompetent aktör som Alma Property Partners. Häggvik Entré är ett mycket spännande handelsprojekt i ett fantastiskt läge och jag är övertygad om att Alma kommer att genomföra projektet på ett bra sätt. Bonnier Fastigheter har för närvarande en stor projektportfölj och vi frigör nu resurser som kommer väl till pass i spännande projekt som Värtahamnen och Magasinet på Sveavägen” säger Tomas Hermansson, VD på Bonnier Fastigheter.

Alma Property Partners ser positivt på förvärvet.

"Affären ger oss möjlighet att skapa ett nytt handelskoncept i en av Stockholms viktigaste knytpunkter mellan Förbifarten, E4:an och Norrortsleden. I Häggvik kommer dessutom tusentals nya bostäder att utvecklas under kommande år" säger Simon de Château, CIO på Alma Property Partners.

Säljarens rådgivare har varit Cushman & Wakefield och Kanter Advokatbyrå. Köparens rådgivare har varit Roschier Advokatbyrå. 

För mer information:
Tomas Hermansson, VD Bonnier Fastigheter, telefon 08-545 198 03
Simon de Château, CIO Alma Property Partners, telefon 070-848 51 52
 
Nyheter

Nyheter

Välkommen till Bonnier Fastigheters pressrum. Här publiceras aktuella pressmeddelanden och nyheter. För högupplöst material eller tidigare publicerade pressmeddelanden, vänligen besök Bonnier Fastigheter på MyNewsdesk.