Bonnier fastigheter

I Munin NXT finns vi nära och centralt

Ett kundcase med Länsförsäkringar Uppsala

Hur kom ni i kontakt med Bonnier Fastigheter?

- Efter 9 år på Fyrisborgsgatan och betydligt längre tid på Drottninggatan, ville vi samla alla medarbetare och alla kompetenser på ett och samma kontor, för att kunna hjälpa våra kunder på ett ännu smidigare sätt. Vi tittade på flera lediga objekt och Bonnier Fastigheter var ägare till en lokal vi var intresserade av. Ganska snart förstod vi båda att det nya projektet Munin NXT skulle kunna passa oss och vår verksamhet på ett mycket bra sätt.

Vad var det som lockade er till Munin NXT?

- Läget, läget, läget brukar man ju säga i fastighetsammanhang och det stämmer verkligen in här. Uppsala växer och det alltmer söderut. I Munin NXT finns vi nära och centralt, om än inte ”mitt i smeten”. Det är nära kollektivtrafik och det finns parkeringar i närområdet, så våra kunder har lätt att komma till oss.
Byggnaden har också en hög hållbarhetscertifiering – ”BREEAM-SE nivå Excellent" vilket är viktigt för oss som inkluderar hållbarhet i allt vi gör. Utöver det kom vi in tidigt i projektet, vilket gjorde det möjligt för oss att vara med och påverka utformningen av lokalerna. 

Munin NXT var en projektfastighet där lokalerna anpassades helt för er verksamhet, hur upplevde ni processen?

- Trots den omfattande processen upplever vi att den har varit smidig. Vi har varit involverade och jobbat nära byggledningen utan mellanhänder. Vi har fått kontinuerliga uppdateringar och vår input har efterfrågats fortlöpande.  

Vilka funktioner i lokalen har varit viktigast att få fram? Hur viktig är utformningen av/på kontoret?

- Som alltid är ventilation och ljus avgörande för både medarbetarnas och kundernas upplevelse. Rätt teknik för både arbetsplatser och konferensrum som stöttar ett digitalt och aktivitetsbaserat arbetssätt har varit en annan viktig faktor. 

Har ni och era medarbetare fått information om Bonnier Fastigheters kunderbjudande ”Bonnier Fastigheter Business Center” och är det något ni har nyttjat?

- Vi känner väl till erbjudandet och har nyttjat konferensrum, och även visst stöd med leveransmottagning av större leveranser.

Hur har medarbetarna upplevt flytten? Vad har det varit för reaktioner?

- Flytten från vårt tidigare kontor var väl planerad och kommunicerad både internt och externt. Våra medarbetare uppskattar de nya fina lokalerna och har även lyft att de uppskattar ett hållbart kontor. Det fina läget nära både city, Stadsträdgården och Fyrisån uppskattas också, liksom närheten till kollektivtrafik.

Skulle ni rekommendera Bonnier Fastigheter som fastighetsägare till andra som söker nya lokaler?

- Absolut. Bonnier Fastigheter har en långsiktig syn på fastighetsutvecklingen i en stad och kombinerar hållbarhet med kund- och affärsnytta -precis som vi.

Länsförsäkringar Uppsala - Ulrica Hedman, VD